Annons

Ofarlig krokodil roar lovlediga

En gigantisk krokodil med jättestora tänder sprider skräck på badhuset i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2006
En gigantisk uppblåst krokodil är barnens nya kompis på badhuset i Trelleborg. BILD: CLAES NYBERG
En gigantisk uppblåst krokodil är barnens nya kompis på badhuset i Trelleborg. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Så hade det kunnat vara. Om inte krokodilen varit uppblåsbar och av plast. För när den är det så är den inte särskilt skräckinjagande. Inte när man kan åka rutschkana i ena ändan och hoppa studsmatta i den andra. Inte ens de till synes så skarpa fjällen ger upphov till den minsta lilla skråma på de glada, hoppande och badande barnen.

Krokodilen har funnits på badhuset i ett halvår, men sportlovet har inneburit den egentliga premiären för den jättelika plastleksaken. Och att döma av barnens reaktioner är den ett populärt inslag i badhusmiljön. De barn Allehanda pratade med hade jättekul med sin nya gröna vän.

Annons

– Krokodilen är populär, det har varit många barn som använt den, säger badhuschefen Ann-Sofie Danielsson samtidigt som hon betar av den ringlande kön av badgäster.

I dag och på fredag kommer badhusets kanske största attraktion att roa de sportlovslediga barnen. Det är jätterutschkanan Maxiracer där man åker från den högsta trampolinen. Då vänstas ännu fler barn till badhuset.

– Det har varit mycket folk här hela lovet, säger Ann-Sofie Danielsson.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons