Annons

Oenigt om tid för utvärdering av kommunal organisation

Medan Socialdemokraterna vill ha en utvärdering av den nya kommunala organisationen redan nu säger den styrande femklövern nej och menar att det är bättre att vänta.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2012

– Den nya organisationen är inte riktigt på plats ännu. Det sker förändringar hela tiden och vi vill vänta med en utvärdering tills det är helt klart, säger Ulf Bingsgård (M).

Det är två socialdemokrater som motionerat till kommunfullmäktige om att den nya kommunorganisationen ska utvärderas. Särskilt stor uppmärksamhet bör ägnas åt att utvärdera arbetsutskotten och se hur de fungerat, både när det gäller kostnader och politisk effektivitet, menar de socialdemokratiska motionärerna Terezija Macas och Ben Benrabah.

Annons

Den styrande femklövern menar att den nya organisationen startade 1 januari 2011, men att sammanslagningen av miljö- och stadsbyggnadskontoret skedde först 1 januari i år. En del ändringar och flyttningar av verksamheter pågår fortfarande mellan de olika förvaltningarna.

Sammantaget blir bedömningen att det ännu är för tidigt att göra en utvärdering av den nya nämnds- och förvaltningsorganisationen i kommunen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons