Annons

Oenighet om E 6 inom sexklövern

Onsdagens möte i tekniska nämnden visade tydligt att det råder oenighet om E 6 dragning inom sexklövern som ska ta över Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 12 oktober 2006

En av punkterna på nämndsmötet var att yttra sig över Contektons förslag till fördjupad översiktsplan inom Trelleborg Väst. Det innefattar bland annat dragningen av E 6 norr om Trelleborg. Moderaterna stöder socialdemokraterna som förespråkar den lösningen. Det gör däremot inte de övriga partierna inom sexklövern.

– Vi i spi är emot den dragningen, eftersom vi vill att E 6 ska byggas nu och inte om 5-6 år, säger Göte Nilsson, ersättare för spi i tekniska nämnden.

Annons

Socialdemokraterna i nämnden förespråkade ett ja till förslaget, medan spi med bifall av centern lanserade ett annat förslag, att följa den dragning av vägen som Vägverket tidigare gjort, dock med vissa modifieringar.

Detta ledde till votering. Sex s-ledamöter röstade för Contektons förslag, två ledamöter, c och spi, röstade mot och tre ledamöter, kd och fp, avstod från att rösta. Sonny Hilding (kd) som även sitter i presidiet, var inte närvarande på mötet. Hans ersättare avstod från att rösta.

– Det här är en oerhört viktig fråga för Trelleborg. Det går inte att gång på gång komma med olika förslag som dyker upp i nämnderna. Vi har i vårt parti sagt att vi föredrar den befintliga sträckningen, men det behövs ett helhetsgrepp i frågan, förklarar Sonny Hilding.

Moderaterna har däremot hela tiden stått bakom socialdemokraternas förslag. Ingen moderat var dock med på onsdagens möte i tekniska nämnden. Eric Samuelson, moderat och vice ordförande i tekniska nämnden, var på tjänsteresa, liksom hans ersättare Jan Isaksson. Annika Wilhelmsson har tagit time out.

Eric Samuelson blir förvånad när TA upplyser honom om att kd, som även ingår i nämndens presidium, avstod från att rösta i frågan.

– Det är lite överraskande för mig, jag har förstått det som att vi varit eniga i presidiet om att vi är positiva till den fördjupade översiktsplanen. Vi moderater tycker att det bästa är att dra vägen utanför staden och bygga en ringväg på en och samma gång.

Inget av de borgerliga partierna tror att frågan kommer att äventyra deras framtida samarbete, men Sonny Hilding påpekar att det är dags redan nu att sätta sig vid förhandlingsbordet.

– Egil Ahl borde kalla alla partiledarna till ett möte där man i lugn och ro kunde gå igenom alla förutsättningar i det här projektet.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons