Annons

Nytt tryckeri för Allehanda

Bonnierägda Bold planerar ett nytt tidningstryckeri i Skåne, som i första hand ska trycka Trelleborgs och Ystads Allehanda samt Kristianstadsbladet, samtliga kontrollerade av Bonnier.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Även Norra Skåne och Skånska Dagbladet har visat intresse för att använda det planerade tryckeriet. Ett beslut om var tryckeriet placeras kan komma redan före semestrarna. - Vi har ett par förslag från Bold, säger Inge Gyllin, vd för Kristianstadsbladet och Allehandasyd där Trelleborgs och Ystads Allehanda ingår. Enligt Inge Gyllin har dock de förslag som hittills presenterats inte hållit när det gäller produktionstiderna. - Det kan gälla att vi skulle tvingas trycka någon tidning alltför tidigt eller så sent att det inte fungerar med distributionen, säger han. I dag finns inget färdigt förslag. Enligt Inge Gyllin är det Malmö och Nordöstskåne som varit på tal som placeringsort för det nya tryckeriet. Förutom Ystads och Trelleborgs Allehanda samt Kristianstadsbladet är det möjligt att även Norra Skåne och Skånska Dagbladet kan komma att använda det nya tryckeriet. Däremot är intresset från danska tidningar, där Politiken och Berlingske tidende varit med i diskussionerna, inte så stort längre. Både placeringen och kostnaderna för tryckeriet kan komma att variera beroende på hur många - och vilka - tidningar som i slutändan ska trycka där.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons