Nytt småhusområde i Smygehamn

Redan vid årsskiftet 2002/2003 räknar byggnadsnämnden i Trelleborg med att byggandet kan börja på ett helt nytt bostadsområde i Smygehamn.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2002

Det nya området ligger mellan Östra Torps byaväg och skolan och beräknas sammanlagt rymma ungefär 100 bostäder. Vid sitt sammanträde i torsdags beslöt byggnadsnämnden i Trelleborgs kommun att sätta igång arbetet för att förbereda för det nya området, som i dag inte alls är bebyggt utan används som jordbruksmark. Området är i sin helhet ungefär 180 000 kvadratmeter och det ska enligt planerna delas in i tre mindre delar som byggs ut del för del, kvartersvis, efterhand som efterfrågan uppstår. Etapperna kan bestå av 15-20 hus åt gången. Ungefär ett hundratal bostäder ryms inom området om det blir fråga om friliggande småhus, fler om det blir radhus. I planerna finns också utrymme sparat så att skolan kan byggas ut i norr eller väster. Området kommer när det är färdigutbyggt att knyta ihop de västra och östra delarna av Smygehamn. Trafiken till området ska dels matas från Östra Torps byaväg men även, i mindre utsträckning, från Västanväg. Det första skedet av arbetet med att göra det möjligt att bygga på området, som byggnadsnämnden nu startar, är ett program som ska ställas ut så att grannar och andra kan komma med synpunkter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.