Annons

Nytt samarbete för Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehandas redaktion har sedan länge koncentrerat sig på nyheter och reportage från Söderslätt. Artiklar som handlar om andra delar av Sverige och världen hämtar vi i allt väsentligt från andra redaktioner.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2009
Petter Birgersson
Petter BirgerssonFoto: 

Under ett antal år har tidningen varit nära knuten till Ystads Allehanda. I det samarbetet, under ledning av Margaretha Engström, har Trelleborgs Allehanda utvecklats till en modern lokaltidning både till utseende och innehåll.

Under våren kommer tidningarna att ta ett nytt steg. Ystads och Trelleborgs Allehanda ska fokusera sig på respektive hemmaplaner. Vi ska helt enkelt bli ännu starkare på det lokala.

Annons

Dessutom byter Trelleborgs Allehanda samarbetspartner vad gäller det övriga, icke-lokala, materialet i tidningen. Läsarna kommer att få regionala nyheter och reportage från Sydsvenskan. Samtidigt levererar Trelleborgs Allehandas redaktion Trelleborgsnyheter till Sydsvenskan. Vårt samarbete har redan påbörjats till en del, vilket den som läser tidningen eller tidningarna noggrant säkert redan uppmärksammat.

Trelleborgs Allehandas utgångspunkt kommer alltid att vara trelleborgarna. Det innebär att vi ska vara främst när det gäller nyheter om Trelleborg, granskning av makthavare, bevakning av lokal sport och på att lyfta fram profiler på Söderslätt.

Inte minst viktigt är att berätta om alla dem som i stort och smått gör bra saker för staden och bygden. Tveka inte att höra av er med tips om personer som ni tycker att Trelleborgs Allehanda borde berätta om.

• • •

I dag bjuder vi er på en hel bilaga med hjärtliga gratulationer. Det är härligt att vara snäll. Och glöm inte att den allra bästa kärleksförklaringen är en varm kram.

• • •

Lagom till Sportlovet kom kylan. Jag gillar när det är några minusgrader, sol och vit snö på marken. Det händer ju så sällan i våra trakter, så just nu njuter jag.

Trevlig helg!

Petter Birgersson petter.birgersson@allehandasyd.se
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons