Annons

Nytt radioprogram för uttråkade ungdomar

Genom lättsam antidroginformation och fräcka skämt ska trelleborgsungdomarna lockas att lyssna på det nya radioprogrammet Nollor och nördar.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2005
Johan Jönsson sände Nollor och nördar för första gången igår. Bild: Tomas Nyberg
Johan Jönsson sände Nollor och nördar för första gången igår. Bild: Tomas NybergFoto: 

I tisdags startade ett nytt radioprogram på ABF radio i Trelleborg. Det är tre unga killar som står bakom programmet Nollor och nördar.

– De andra två pratar stockholmska och jag trelleborgska. De fick vara nollorna och jag är tydligen nörden, säger Johan Jönsson, en av de tre programledarna.

Annons

Han har sänt radio i två år på ABF.

När han träffade Micke Murica och Christoffer Sjöberg för några månader sedan fick de alla tre idén till något nytt. De ville vända sig till ungdomar och gå ut med viktig information.

– Vi har läst att klamydia har ökat mycket i Trelleborg. Detta vill vi göra något åt – på ett roligt sätt, berättar Johan Jönsson och förklarar att någon av programledarna själv kanske ska testa sig och berätta om hur det gick till.

Gruppen kommer också att hålla kontakt med bland annat Anonyma Alkoholister och informera om hur de jobbar. Men de kommer också att prata om betydligt lättsammare saker i etern. Till exempel kommer de att "kåtmärka" ett föremål eller en person i varje program. Idéer de har nu är att kåtmärka Sjöormen – eftersom den sprutar så mycket, Böst – eftersom damerna alltid är våta, och Vattentornet.

– Men kåtmärkning kommer inte bara handla om sex. Vi kåtmärker allt som vi tycker är positivt, säger Johan Jönsson.

Nollor och nördar kommer att sändas mellan klockan 19 och 20 en gång i veckan. Vilken dag är dock inte bestämt. Johan Jönsson hoppas att de ska kunna utöka sändningstiden så småningom. Redan nu har de fått mycket uppmärksamhet. När de provsände i förra veckan blev de nerringda av lyssnare.

Johan Jönsson och Micke Murica har även andra planer i framtiden. De tycker att det är synd att ungdomar under 18 år inte har så mycket att göra.

– Vi har pratat om att arrangera disko på Folkets park. Det vore väldigt roligt, men svårt eftersom det är en så stor apparat. Men i dag känns det som att alla unga planerar att flytta härifrån. Någon måste hitta på något, säger han.

Sofia Bergström

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons