Annons

Nytt miljöhus ett hopp för bättre miljö

Trelleborg • Publicerad 28 februari 2008
Miljöhopp. Det nya återvinngshuset invigdes i går med ett rejält skutt. bild: tomas nyberg
Miljöhopp. Det nya återvinngshuset invigdes i går med ett rejält skutt. bild: tomas nybergFoto: 

Eleverna har gjutit, grävt, målat och spikat i nästan två års tid och nu står det klart. I går invigde rektorn Miljöhuset på Bastionskolan .

En som har varit med från början är Christian Burehed som går tredje året på Elekrtikerprogrammet.

Annons

– Det har varit kul eftersom det har varit mer på allvar än de vanliga skolövningarna. Men samtidigt har man haft mer press på sig att det ska bli rätt.

Han var med och planerade var elkablarna skulle läggas till miljöhuset och på morgonen på invigningsdagen kopplade han in el centralen tillsammans med klass kompisarna Martin Göransson och Robin Nilsson. Men de har inte varit ensamma. 18 stycken elever från skolans snickeri och måleriprogramm har varit med i byggnationen

Syftet med miljöhuset har varit att ta hand om skolans eget byggavfall.

–Källhanteringen börjar nu redan i klassrummen där eleverna kastar wellpapp, plast och batterier i små återvinningskärl,säger rektor Bengt-Göran Persson.

Planer på ett Åtevinningshus kom till efter det att Miljönämnden hade en tilsynskontroll 2004 .Man hade då synpunkter på skolans dåliga avfallshantering

–Vi tillsatte en miljögrupp och elever från naturvetarprogrammet gjorde en förstudie och sen har det rullat på i olika etapper. säger Bengt-Göran Persson.

Miljötänket och kretsloppshanteringen forsätter.

–Nästa steg är att ta tag i avloppshanteringen med olja och målerifärg.

Matso Pamucina

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons