Annons

Nytt ljus i park och nya krukor för palmerna

Allt är inte mörkt för tekniska nämnden. Trots besparingskrav kan det finnas utrymme för att bland annat sprida ljus över Stadsparken i Trelleborg. Nämnden begär nu en miljon kronor för fler lyktor i parken.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2008
Ljusare tider Trelleborgs stadspark ska få ny belysning för nästan en miljon kronor. Arkivbild: Claes Nyberg
Ljusare tider Trelleborgs stadspark ska få ny belysning för nästan en miljon kronor. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Tekniska nämnden har fått fem miljoner kronor avsatta i en i investeringsplan för åren 2009 till 2012.

Nämnden satsar friskt redan från början och går till kommunfullmäktige och begär nu anslag för en rad investeringar.

Annons

Den största satsningen handlar om ny belysning i Stadsparken i Trelleborg, efter ett medborgarförslag, med bland annat markbelysning av träd och gångstråk, fler gatlyktor, fasadbelysning av Tingshuset, effektbelysning på statyn Irrblosset och ombyggnad av befintliga lyktor. Kostnaden beräknas till 960 000 kronor.

- Det handlar om trygghet, säger Eric Samuelson (m), ordförande i tekniska nämnden. Nu är det helt mörkt inne i parken. Vi vill göra det tryggt och säkert att gå genom parken.

Dessutom vill nämnden ha 680 000 kronor för att förnya Stadsparken i Smygehamn. Parken är i behov av nya träd eftersom många döda almträd avverkats. Meningen är att på nytt skapa en mysig och trygg parkmiljö även i Smygehamn.

Trelleborg palmer ska få nya krukor att sätta rötterna i till en kostnad av 596 000 kronor. Syftet är att palmerna ska må bättre och att man ska slippa ersätta ett antal palmer varje år.

Dessutom begär nämnden anslag på 580 000 kronor för att göra i ordning lekplatsen Täppan i Kyrkoköpinge och 440 000 kronor för att renovera lekplatsen Söderängen i Skegrie.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons