Annons

Nytt liv i livsmedelsbutiken

På söndag går Konsumbutiken på Kyrkoköpingeområdet i graven. Men ingen i butiken sörjer. Redan på måndag återuppstår livsmedelsaffären igen under namnet Akka Livs.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2003
Butiksägaren Lena Persson Welin och butiksbiträdet Jennie Nilsson. BILD: CLAES NYBERG
Butiksägaren Lena Persson Welin och butiksbiträdet Jennie Nilsson. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Butiksägaren Lena Persson Welin och butiksbiträdet Jennie Nilsson. BILD: CLAES NYBERG - Det är väldigt pirrigt inför starten, säger Lena Persson Welin som varit butikschef i lokalen i fem år och som nu tar över verksamheten tillsammans med sin man Per-Ewe Welin, som mest ska hjälpa till bakom kulisserna på sin fritid. Beslutet att köpa livsmedelsaffären av Coop var inte svårt för Lena. - Jag trivs med jobbet, och har lärt mig en hel del under åren i butiken. Det gjorde att jag vågade ta steget, säger hon och tillägger att hon vet att affären hela tiden gått med vinst. Men det var desto svårare att få ihop finansieringen, berättar hon. - Vi har haft tuffa förhandlingar med bankerna, och fick positivt besked från en enda, säger Lena och Per-Ewe. Lena är van att jobba mycket, så hon tror inte att rollen som egenföretagare kommer att kräva mer av henne. Den senaste tiden har dock inneburit en hel del ringande till nya leverantörer för både kött, grönt och specerier, och nu hoppas paret på att allt ska flyta utan problem i nästa vecka. - Jag är nervös för att jag ska ha glömt något, säger Lena trots sin långa erfarenhet i branschen. Än lyser de gröna Konsumskyltarna inomhus och utomhus, men efter helgen ska alla logor bort och ge plats för det nya namnet. Ett namn som spånades fram vid köksbordet. - Vi tyckte att det kunde passa eftersom både Akka-husen och Akka-grillen ligger här, förklarar Lena. - Namnet faller lätt i munnen, säger stamkunden Louise Johansson som står vid kassan och mumsar på en GB Sandwich. Också hon välkomnar butikens överlevnad. - Det är toppen att butiken blir kvar, och att man slipper åka in till sta´n så fort man glömt något, säger Louise som själv bor i området. Jennie Nilsson är en av två butiksbiträden som blir kvar efter nyöppningen. - Det är verkligen roligt att affären får finnas kvar, säger Jennie som jobbat i lokalen i två år och är glad över att slippa bli arbetslös. Någon större invigningsceremoni är inte inplanerad inför måndagen. - När vi väl kommit igång ska vi ha en del öppningserbjudanden, lovar Lena.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons