Annons

Nytt köpcentra på gång

Ett köpcentra håller just nu på att planeras i hörnet Hedvägen/Tommarpsvägen. Diskussioner pågår med Willys och tanken är att centrat ska rymma även en bygghandel och en elektronikbutik.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2005

Planerna innebär att tomten vid hörnet Hedvägen/Tommarpsvägen inom en snar framtid kan komma att förvandlas till ett köpcentra med 3–4 olika butiker. Kommunen ägde tidigare marken men har i två omgångar sålt sammanlagt 16000 kvadratmeter mark till företaget Adend AB.

– Där planeras för ett litet köpcentra med 2–3 olika butiker, säger Per Johansson, vd för Trelleborgs kommuns utvecklings AB.

Annons

Enligt Per Johansson är det bland annat aktuellt att öppna en Willys-butik och även ett byggvaruföretag ska finnas med i diskussionerna

På tomten planerar företaget Adend AB att bygga en 6000 kvadratmeter stor byggnad.

– Det kommer att bli mer än livsmedel. Jag planerar för tre verksamheter så en bygghandel och elektronik ligger nära till hands, säger Torbjörn Jönsson på Adend som vill betona att planerna än så länge befinner sig på ett inledande diskussionsstadie.

Inga avtal är undertecknade och Torbjörn Jönsson vill inte ange någon tidsplan för projektet. Per Belander, etableringsansvarig för södra Sverige på Axfood AB som bland annat äger butikskedjan Willys, bekräftar att förhandlingar om att hyra lokaler pågår.

– Vi tittar på möjligheten att etablera oss i Trelleborg. Diskussionerna började i somras, säger Per Belander.

Ett tillräckligt stort kundunderlag är ett av skälen till att Axfood är intresserat av att sätta upp en butik i Trelleborg.

– Trelleborg ser dessutom ut att vara en kommun som kan komma att växa ordentligt framöver, säger Per Belander.

Enligt Per Belander behöver företaget 3500 kvadratmeter för en butik plus möjligheter till parkering i anslutning till butiken.

Men det är ännu för tidigt att säga när butiken i Trelleborg kommer att slå upp portarna för första gången. Först ska ett avtal bli klart.

– Hyresförhandlingarna blir klara under våren, säger Per Belander.

Annons

I slutet av 90-talet ville KF bygga en butik på den aktuella tomten men ett avtal med en tidigare fastighetsägare satte då stopp. Enligt Per Johansson på kommunens utveckklingsbolag, finns det i dag en lösning i sikte som innebär att tomten ska kunna bebyggas som planerat.

En utveckling av tomten är, enligt Per Johansson, en fråga som kommunen jobbat med under en längre tid och nu ser man fram mot att där etableras handelsverksamhet.

– Det är ett läge som länge varit planerat för handel. Det innebär utveckling och nya arbetsplatser i kommunen, tror Per Johansson.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons