Annons

Nytt kapitel i byggföljetong

Kammarrätten i Göteborg skriver ännu ett kapitel i en följetong om en byggupphandling av Trelleborgs kommun. Peab får nej på sitt överklagande av att ett annat byggföretag ska få chansen i upphandlingen.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2011

Det är en härva av överklaganden och motöverklaganden som hållit på i över ett år. Och ännu är inget avgjort om vem som ska få avtalet.

Det började med att kommunen sökte företag för avtal när det gäller tillfälliga byggjobb. Tre företag vann upphandlingen, men fyran, Peab, överklagade.

Annons

Och Peab fick rätt hos förvaltningsrätten, som menade att de tre företagen som vunnit inte uppfyllt kraven och att deras anbud skulle underkännas.

Trelleborgs kommun gav då Peab uppdraget. Men ett av de tre företag som ursprungligen vunnit upphandlingen överklagade då i sin tur och menade att deras anbud borde godkännas.

Efter ytterligare turer fick det andra byggföretaget rätt. Då överklagade Peab det beslutet, men kammarrätten slår nu fast att det andra byggföretaget ska få chansen att få sitt anbud prövat trots allt.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons