Annons

Nytt inbrott på Garvaregården

Under natten mot tisdagen drabbades Garvaregården av ännu ett inbrott. För en vecka sedan stals två datorer och en digitalkamera i Agenda 21:s lokaler. Den här gången var det kaféets tur att få oönskad påhälsning.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2003

En eller flera personer hade tagit sig in och ut igen via ett krossat fönster på baksidan. - Det var glassplitter över hela diskbänken när jag kom hit, berättar Ulla Andersson som arbetar på caféet och kom till platsen vid sjutiden i morse. Kassaapparaten stod på sned och hade öppnats, men trots att tjuvarna fick lite skrammel i fickan med sig blev de knappast rika. - Vi förvarar bara några femtioöringar i kassan på natten, berättar Ulla Andersson. - Därför lämnar vi också kassaapparaten olåst, för det kostar oss mycket mer om den skulle gå sönder. För personalen innebär inbrottet en hel del städjobb utöver det vanliga jobbet. - Det känns verkligen irriterande, säger Ulla Andersson. Det var bara en månad sedan någon krossade ett fönster här. Nu måste vi kalla på glasmästaren igen. Det sammanlagda bytet blev 10-15 kronor i femtioöringar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons