Annons

Nytt handelsområde planeras vid Hedvägen

Det är inte bara McDonalds som ska byggas sydväst om rondellen i korsningen Hedvägen-Västra Ringvägen. Fastighetsägaren Mims Invest planerar även ett handelsområde kring restaurangen.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2013
Foto: 
McDonald's planerade restaurang på Hedvägen kommer att få sällskap av ett handelsområde.
McDonald's planerade restaurang på Hedvägen kommer att få sällskap av ett handelsområde.Foto: Sara Johari

TA skrev i mars att McDonalds blivit trångbott i lokalerna på Hamngatan, och att kedjan tänker flytta restaurangen till Hedvägen.

Nu står det klart att restaurangen kommer att omgärdas av handel både västerut och söderut. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att ställa sig positiv till en ändring av detaljplanen för att kunna tillåta högre byggnadshöjder än dagens 4,5 meter. Detaljplanen ska nu ut på samråd.

Annons

– Vi säger ja till att de får bygga upp till sex meter. Och så blir det ett förbud mot att bygga närmare än tio meter från kanten av Ståstorpsån, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

TA har sökt företrädare för Mims Invest utan resultat, och Patrik Holmberg vill inte yttra sig om vad det är för typ av handel som planeras i området. I detaljplanen medges handel, "dock ej livsmedel eller andra dagligvaror samt bilservice."

Mims Invest har specialiserat sig på handelsområden. Företaget äger och förvaltar området Rondellen söder om Staffanstorp, precis i korsningen mellan väg 11 och väg 108.

För att kunna tillåta handel i området har samhällsbyggnadsnämnden också beslutat att bredda Hedvägen söderut med 3,5 meter, för att ge plats åt ett vänstersvängande fält.

Eftersom området placeras vid en av entréerna till Trelleborg så kommer kommunen att vara noga med hur skyltning och gestaltning av området ska se ut. Framsidan på bebyggelsen måste placeras mot Hedvägen, och lastzoner ska ligga så att de inte är synliga från Hedvägen.

Anledningen till att kommunen inte vill tillåta bygge närmare än tio meter från Ståstorpsån är för att skydda ån. Skyddsavståndet etableras också i syfte att säkerställa att allmänheten kan röra sig i området.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons