Annons

Nytt företag vill inte behålla de anställda

Lagom tjänst. Så heter företaget som varken ska gå med vinst eller vill att deras anställda ska stanna kvar.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2008
Håkan Trulsson, produktionsansvarig, Annika Fingal, ställföreträdande företagsledare och Börje Zinn, företagsledare utgör Lagom tjänsts ledning. Bild: Ola Isaksson
Håkan Trulsson, produktionsansvarig, Annika Fingal, ställföreträdande företagsledare och Börje Zinn, företagsledare utgör Lagom tjänsts ledning. Bild: Ola IsakssonFoto: 

Sedan Arbetslaget vid enheten för arbete och försörjning avvecklats har Lagom tjänst i mångt och mycket tagit över uppgiften att fånga upp och få bidragstagare i arbete.

Men till skillnad från Arbetslaget drivs Lagom tjänst som ett företag. Kommunen är den primära kunden och ska köpa allt från tjänster inom städ- och fastighetsservice till snickeri och lagning av arbetskläder.

Annons

- Vi ska ha ett lagom arbetstryck, insats och pris, förklarar Börje Zinn, företagsledare, valet av namn.

Det hela drivs inom ramarna för vad som kallas ett "socialt företag". Personer långt från arbetsmarknaden ska hjälpas in i arbetslivet. Men de som anställs ska så snabbt som möjligt slussas vidare till andra företag. Ställföreträdande företagsledare, Annika Fingal, är noga med att poängtera att de anställda har en riktig lön.

- Vi har kollektivavtal så vi har inga snedvridna marknadsmässiga fördelar, säger hon.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons