Annons

Nytt färdtjänstavtal kan skapa oro

I slutet av året ska Trelleborgs kommun besluta ifall man ska låta Region Skåne ta över ansvaret för färdtjänsten.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2010

Samtidigt har problemen med Palmstadens taxi minskat och det finns en oro för att en ny leverantör och nya rutiner åter ska leda till problem och proteststorm från kunderna. Därför kommer äldre- och handikapporganisationer att tycka till om de eventuella förändringarna.

– Att förändra något är tufft och kan ofta ställa till det i början. Därför ska pensionärsrådet och handikapprådet få tid att verkligen förstå vad de tar ställning till. Vi ska ta beslut på rätt grunder, och det måste få ta tid, säger Marianne Ohrlander (M), vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Annons

Avtalet med Palmstadens taxi går ut i augusti nästa år, och om kommunen inte vill förlänga avtalet så ska detta meddelas senast ett halvår innan. Enligt Marianne Ohrlander finns det inga planer på att anlita någon annan leverantör ifall avtalet med Region Skåne försenas eller inte blir av. Klagomålen på hur taxibolaget skött färdtjänstresorna har minskat.

– Vi vill förlänga med Palmstadens taxi tills det blir klart med regionen, säger hon.

Pensionärsrådet och handikapprådet har fått till den 15 november på sig att komma in med synpunkter i färdtjänstfrågan.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons