Annons

Nytt fall av felplacerad elev

Utredningarna visade att eleven kunde gå i vanlig skola. Men skolpersonalen tyckte att särskolan passade hans behov bättre. Sju år senare anmäler hans mamma Trelleborgs kommun till Skolinspektionen.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2012

Mamman skriver till Skolinspektionen att hennes son i femte klass genomgick en undersökning som visade att han kunde gå kvar på sin vanliga skola. Rektorn och speciallärare på skolan tyckte ändå att han skulle börja på särskola för att kunna hänga med. Om han fortsatte i sin skola riskerade han att hela tiden komma efter.

Mamman valde att lita på skolpersonalen och gick med på att sonen flyttade till i en särskola, där han trivdes. Han fortsatte gå i särskolan, både i högstadiet och gymnasiet.

Annons

Det var först när han sökte in till militären som det blev problem. Mamman beskriver det som att han fick ”kalla handen”.

En läkare kopplades in som gjorde egna undersökningar på eleven och ansåg att han borde gått i vanlig skola hela tiden.

Mamman menar nu att hon kommer att begära ett skadestånd från Trelleborgs kommun för misstaget.

-Vi kommer att titta på detta och skriva in till skolinspektionen inom några veckor, säger bildningsförvaltningens chef Barbro Melander.

Marcus Haraldsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons