Annons

Nytt blufföretag i farten

Otydliga erbjudande och fakturor från företaget Infomaster AB cirkulerar just nu i Trelleborg. Företaget förekommer på organisationen Svensk Handels svarta lista.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2004

Infomaster skickar ut något som ser ut som ett underlag till företagare för att registreras i ett företagsregister. Mottagaren uppmanas ändra det som är fel eller bekräfta att uppgifterna är korrekta. Därefter ska man faxa eller skicka in underlaget för att registreras på något som heter www.varor-tjanster.se. Längre ner på pappret står det att det kostar 725 kronor plus moms att få sitt företag registrerat. En företagare i Trelleborgs som Allehanda varit i kontakt med, anser att underlaget är så otydligt utformat att det är lätt att företag bara skickar in beställningen för att se till att man förekommer i registret med rätt uppgifter. När Allehanda kollade registret på internet visade det sig att företagaren redan var med utan att ha beställt eller betalt för det. Företaget som står bakom www.varor-tjanster.se heter Infomaster AB och står med på Svensk Handels varningslista. På varningslistan hamnar företag som enligt Svensk Handel bedriver oseriös marknadsföring och beter sig oseriöst på marknaden. - Det här företaget skickar underlag och fakturor på ett sätt som vi ifrågasätter, säger Dick Malmlund, säkerhetsansvarig på Svensk Handel. Enligt Dick Malmlund har Svensk Handel fått in många fall som rör just Infomaster. Ibland handlar det om otydliga underlag och ibland handlar det om fakturor som skickas ut utan att mottagaren gjort någon beställning. Infomasters utskick kan enligt Dick Malmlund bryta mot marknadsföringslagen. Men det kan vara allvarligare än så. - Skickar man ut fakturor på tjänster som inte är beställda kanske det kan komma i närheten av bedrägeri. Men så långt har vi inte kommit i något ärende, säger Dick Malmlund.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons