Annons

Nybygget lägre efter skarp kritik

Efter skarp kritik från grannar kommer nu Prestera AB med en ny ansökan om bygglov för huset som ska byggas på gamla W-frös tomt vid badhuset.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2006

I den nya ansökan har fastighetsbolaget dragit ner på antalet våningar och lägenheter. I stället för fyra plus en takvåning blir det bara tre hela våningar samt en indragen takvåning i den nya ansökan.

Det innebär också att antalet lägenheter minskar från 25 i det första förslaget till 23 i den nya bygglovsansökan.

Annons

Det planerade huset ligger på adressen JF Hellmansgatan 1, precis i korsningen mot Hesekillegatan, norr om badhuset.

Den första bygglovsansökan lämnades in i maj och då hoppades bolaget kunna komma igång med byggandet redan i augusti eller september. Efter att bolagets förra ansökan om bygglov kommit in skrev emellertid de närboende in till byggnadsnämnden och förde fram mycket kritik mot planerna. Det handlade bland annat om att byggnaden skulle bli för stor och att bristen på parkeringsplatser i området skulle bli än värre än den är i dag.

Andra konsekvenser som grannarna beskrev var att de skulle få sin utsikt förstörd och att det nya huset skulle kasta skuggor över grannarnas tomter.

När det gäller parkeringsfrågan anger bolaget i den nya ansökan att förutom de 13 platserna som finns i byggnadens garage ska man hyra ytterligare tio platser i en annan fastighet.

En risk med att gå vidare med ett bygglov trots grannarnas protester är att det kan bli en rad av överklaganden som försenar bygget kraftigt. Ett sätt att undgå överklaganden kan vara att modifiera huset, som Prestera nu har gjort, och hoppas att grannarna säger ja till nybygget utan att överklaga.

I den nya ansökan om bygglov som lämnades in på onsdagen ska det bli nytillkommen byggyta på 3 405 kvadratmeter. Liksom i den förra ansökan blir det många stora fönsterpartier ut mot Axel Ebbes konsthall och Stadsparken i Trelleborg.

Bolaget Prestera har redan innan byggandet kommit i gång fått en hel del intresseanmälningar från människor som vill flytta till det nybyggda huset när det står klart.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons