Annons

Nybygge på Bastionskolan planeras

Det nya huset för kemi, biologi och naturkunskap är tänkt att bli mellan 400 och 500 kvadratmeter stort och ska knytas samman med ett trapphus intill nuvarande byggnad S. Går förslaget igenom tas första spadtaget i höst.
Trelleborg • Publicerad 16 juli 2004

Planerna på ett fulländat tekniskt centrum på Bastionskolan börjar ta form. Ett förslag till den nya byggnadens utformning fastslogs i torsdags av kommunstyrelsens ordförande Egil Ahl, vice ordförande Lars Christensson samt representanter för gymnasie- och fastighetsnämnden. Går deras förslag igenom beräknas byggandet inledas i november i år. Det nya huset för kemi, biologi och naturkunskap är tänkt att bli mellan 400 och 500 kvadratmeter stort och ska knytas samman med ett trapphus intill nuvarande byggnad S. Utrymmen för personal och administration kan då frigöras på ovanplan i S-byggnaden. Särskolan behåller sina nuvarande lokaler på bottenplan och ska enligt förslaget även ta över den östra delen när den nuvarande verksamheten där flyttas till Nygatan. Dessutom planeras en uppfräschning och mindre ombyggnader av befintliga lokaler, bland annat skolköket. Nybyggnationen innebär ännu en etapp i det arbete som påbörjats för några år sedan med att dela upp Söderslättsgymnasiet i en teknisk och en humanistisk del. Bastionskolan har redan genomgått flera ut- och ombyggnader och omfattar i dag, förutom de praktiska yrkesutbildningarna, även de tekniska, naturvetenskapliga och estetiska programmen. Med den nya byggnaden blir centrat komplett. Ny- och ombyggnationerna diskuterades på ett så kallat SLF-möte, Strategisk lokalförsörjning, och man enades kring förslaget eftersom det anses innebära minst ingrepp i befintliga byggnader och därmed mindre störningar under byggtiden, enligt kommunens informationschef Ingrid Wall. Nu ska frågan tas upp i de olika nämnderna och sedan presenteras vid nästa fullmäktigemöte i oktober. Förutom förändringarna på Bastionskolan pågår även en om- och tillbyggnad av gymnasieskolan på Nygatan som bland annat får ett nytt mediatek och lokaler för särskolan.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons