Annons

Nybygge klart om ett halvår – redan fullt!

Trots att det återstår ett halvt år till inflyttningen är nästan alla lägenheter i Alsingevallens nybyggen vid gamla Tennishallen bokade.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2005

– Vi har bara ett par lägenheter kvar av de 44 som byggs, berättar Lars-Erik Jönsson, förvaltare på Alsingevallen. Det har varit ett mycket stort intresse för de här lägenheterna.

Det är Skanska som bygger husen för fastighetsbolaget Alsingevallen, som redan äger ett antal fastigheter i Trelleborg. Bygget har nu kommit så långt att det går att se hur husen kommer att te sig.

Annons

Skanska har ägt marken vid den före detta Tennishallen under ett antal år och har nu alltså hittat ett koncept för att bebygga marken. Platschef för bygget är Leif Holmqvist som berättar att bygget gått bra, men att det sena vintervädret i februari gjorde att det ena huset kom lite efter i bygget.

– Men eftersom det första huset ska stå klart 1 november nästa år och det andra huset 1 december så ordnar det sig i slutänden ändå, säger han.

Hyrorna hamnar på en ganska låg nivå för nybyggda hyreshus genom rationellt byggande.

– Vi bygger i en kombination av prefabricerat och platsbyggt, säger Leif Holmqvist. Det är mycket lyckat.

En hel del av materialet till bygget kommer från Tyskland, eftersom det blir billigast. Det rationella bygget gör också att utrymmet för individuella lösningar blir mindre.

– Vi har samma kök och samma badrum i alla lägenheterna, säger Leif Holmqvist.

Han menar dock att det rationella inte behöver betyda tråkigt och enformigt. Husen har spännande lösningar både när det gäller balkongerna och vindsvåningarna.

Husen får 4 ettor, 24 tvåor och 16 treor. Hyran för ettorna på 39 kvadratmeter hamnar på 3 415 kronor i månaden och hyran för treorna på 70 kvadratmeter ligger på 6 125 kronor.

Samtliga lägenheter har balkonger utom vindsvåningarna och de i markplanet, där det i stället blir uteplatser.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons