Annons

Nybygge får grönt ljus av byggnämnden

Med ordförandes utslagsröst efter tennissiffrorna 6– 6 i voteringen fattade byggnadsnämnden i Trelleborg beslut om att säga ja till ny detaljplan för Södra Åby.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2007

Den nya detaljplanen ska ge lokalföreningen möjligheter att bygga ut verksamheten i Södra Åby.

Voteringen i byggnadsnämnden handlade dock inte om planen i sin helhet utan om en bit i västra delen av planområdet.

Annons

– Det finns ett bygglov för utbyggnad med ungefär sju meter, säger Gerd Klein (s), andre vice ordförande i nämnden. Vi anser att det räcker med det. Om man ger tillåtelse till utbyggnad längre västerut så skyms den gamla 1600-talsgården som ligger söder om området.

I övrigt hade s inga avvikande åsikter om förslaget till ny detaljplan.

Ledamöterna från Trelleborgsalliansen röstade dock för att anta planen i sin helhet medan sd röstade med s. Resultatet blev 6– 6 och ordförandes röst fällde utslaget.

– Vi menade att det finns skäl att tillåta en utbyggnad längre västerut också, säger Leif Sjögren (c), ordförande i nämnden.

Diskussionen om utbyggnaden har handlat mycket om de tre bostadshus som finns intill anläggningen. På kommunstyrelsens senaste sammanträde antogs en avsiktsförklaring från kommunen om att lokalföreningen ska få bygga ut om man löser in husen.

– Detaljplanen förutsätter att de tre bostadsfastigheterna som ligger i närheten löses in. I detaljplanen ändras användningen till lager och kontor, säger Leif Sjögren.

Även den ökande trafiken diskuterades på sammanträdet. I detaljplaneförslaget föreslås utfart både åt öster och väster och det säger byggnadsnämnden ja till.

– Det gör att trafiken går förbi färre hus i byn, menar Leif Sjögren.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons