Annons

Nybildat nätverk vill minska färjetrafiken i Trelleborg

Minska den tunga trafiken till hamnen. Alla färjor behöver inte gå till och från Trelleborg. I början av veckan bildades nätverket Stoppa Hamnen i samband med socialdemokraternas möte om hamnens framtid.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2008
Det nybildade nätverket har två mål, att stoppa infarten till hamnen från öster och att minska färjetrafiken. Arkivbild: Claes Nyberg
Det nybildade nätverket har två mål, att stoppa infarten till hamnen från öster och att minska färjetrafiken. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

- Nätverket är i sin linda, säger Bjaerne Persson. Vi är ett tiotal nu och vi försöker dra ihop mer folk.

Nätverket har två mål, att stoppa infarten till hamnen från öster och att minska färjetrafiken.

Annons

- Vi vill ha det mesta som i dag, säger Bjaerne Persson. Men vi vill att mer gods ska transporteras med direktbåtar till andra städer, till exempel Göteborg, Oslo eller Helsingfors. Det finns fler hamnar i Sverige och i Skåne.

Bjaerne Persson bor ute på öster med 28 meter från sin tomtgränsen till järnvägen. Enligt hamnens planer kan en framtida ringväg, med den tunga trafiken, ansluta till riksväg 9 vid Östra korset.

- Jag förstår att man vill rädda centrum, men med västvinden får vi alla utsläppen här ute på öster, säger Bjaerne Persson. Genom minskad trafik så skulle vi också få en bättre miljö.

Redan nu har den tunga trafiken på väg 9 ökat kraftigt samtidigt med att det planeras för en dubbelspårig järnväg. Boende på öster tycker att gränsen är nådd.

Vi vet inte var vi hamnar så småningom, säger Bjaerne Persson. Vi samverkar med flera av samfälligheterna härute.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons