Nybakad bagare tar över Idun

När Anna Linder tog studenten och blev färdig bagare i våras upptäckte hon att det var svårt att få jobb. Hon hankade sig fram på småjobb och bakade sedan så mycket hon hann hemma.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2010
Foto: 
På fredag byter Idunbageriet ägare. Anna Linder vill behålla de populära smörbullarna men samtidigt införa nya saker som baguetter.
På fredag byter Idunbageriet ägare. Anna Linder vill behålla de populära smörbullarna men samtidigt införa nya saker som baguetter.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Men hon hade svårt att komma vidare. Tills hon fick reda på att Idunbageriet var till salu. Genast visste hon vad hon skulle göra.

– Min pappa har alltid sagt åt mig att jag ska starta eget, säger hon.

Idun har funnits i 80 år. Hon är stolt över att ta över ett så gammalt bageri och vill behålla mycket av dess karaktär. Lite ny färg ska upp på väggarna och lite nytt i utbudet planeras dock.

– Jag ska satsa på baguetter och mackor. Det är ju nära till gymnasiet härifrån. Jag kommer också att kunna erbjuda bulle med ost och kaffe att köpa på väg till jobbet. Det är ju inte alla som äter innan de går hemifrån, berättar Anna Linder.

På fredag öppnar hon. Men när Trelleborgs Allehanda hälsar på bakar Anna Linder i lugn takt. Hennes föräldrar tar samtidigt hand om inredningen och funderar bland annat på om man ska byta ut lysröret i taket mot en lampa som ger ett mjukare ljus.

– Det är inte så stressigt än så länge. På torsdag blir det väl värre, säger Anna Linder och ler.

Johan Silfversten Bergman
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.