Nya vittnen till skottlossningen

Teknisk bevisning har skickats på analys och fler vittnen ska höras, men polisen har ännu ingen misstänkt för mordförsöket på en 26-årig trelleborgare.
Trelleborg • Publicerad 26 september 2013
Foto: 
Foto: 

Det var på lördagseftermiddagen den 14 september som en 26-årig trelleborgare sköts i benet vid Fågelbäcksskolan. Flera förhör har redan hållits och polisen har ytterligare vittnen som man ännu inte varit i kontakt med.

Med hjälp av Trelleborgs Allehanda efterlyste polisen i slutet av förra veckan personer som sett eller hört något i området vid skolan och Magistergatan runt klockan 14.30 den 14 september.

– Vittnen har hört en smäll klockan 14.20. Vi har uppgifter som tyder på att någon bör ha sett honom ligga där och att man eventuellt kan ha sett vad som hänt, säger utredare Claes Olsson.

Nu har den tekniska bevisningen i utredningen skickats i väg för analys. Provsvaren dröjer vanligen några veckor. Även uppgifterna från den läkarundersökning som gjordes i samband med att mannen opererades för sin skottskada har lämnats till rättsmedicin för utredning.

Hur mår mannen?

– Han har ont och mår dåligt, säger Claes Olsson men tillägger att polisen håller löpande förhör med honom.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.