Annons

Nya turer i byggsoppa

Det var fel av förvaltningsrätten att inte låta ett företag överklaga en upphandling i Trelleborg. Det har kammarrätten beslutat, och därmed har företaget fortfarande chansen att få uppdraget.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2011

Frågan om vem som ska få utföra olika byggjobb i kommunen har utvecklats till en synnerligen svårsmält byråkratisk soppa. Och efter att kammarrätten kommit med sitt beslut lär det ta ännu längre tid att få klartecken i vem som får uppdraget.

Historien började för ett år sedan då tre företag vann upphandlingen som gällde ett ramavtal för olika byggjobb. Det företag som kom fyra, Peab, överklagade beslutet och menade att de tre andra inte hade uppfyllt kraven som kommunen ställde i upphandlingen. Förvaltningsrätten gav Peab rätt, vilket fick följden att Trelleborgs kommun, efter ny utvärdering, gav uppdraget till bland annat Peab.

Annons

Ett företag, som blev av med det uppdrag det hade räknat med, ilsknade till och överklagade till förvaltningsrätten som i början av maj i år konstaterade att företaget inte hade rätt att begära överprövning.

Kammarrätten menar dock att företaget aldrig fått möjlighet att yttra sig över Peabs uppgifter om att det inte uppfyllt vissa villkor i upphandlingen. Därmed har företaget rätt att ansöka om överprövning, menar kammarrätten, som skickar tillbaka ärendet till förvaltningsrätten.

Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons