Nya taxor för småbåtar

De nya taxorna i småbåtshamnarna i Trelleborgs kommun är nu klara. Däremot får upplevelsenämnden ytterligare en månad på sig att ta beslut om nolltaxa för utom- och inomhusidrott.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2002

- Det är inte helt enkelt, säger Lars-Göran Canerholm, upplevelsechef i Trelleborg. Det finns en rad avtal med olika föreningar och diverse gränsdragningar som måste gås igenom. Enligt Lars-Göran Canerholm är dock upplevelsenämnden helt enig om att det ska vara gratis för föreningar att utnyttja kommunens idrottsanläggningar såväl utom- som inomhus. - Både kd och s har ju lämnat in förslag om detta och de borgerliga ansluter sig till kd:s förslag, säger Canerholm. Även om båttaxorna har diskussionens vågor gått höga, sedan det tidigare förslaget om att ändra förutsättningarna för avgifterna lades. De avgifter som upplevelsenämnden nu beslutat om följer dock det gamla systemet, med båtens bredd som grund för avgifterna. - Tillsammans med representanter för båtklubbarna har vi kommit överens om en viss höjning av avgifterna, säger Canerholm. Representanterna är nöjda med de nya taxorna. En förändring är dock att det vid vissa båtplatser ingår el i en förhöjd avgift för säsongen. Dessutom har säsongen förlängts med ungefär en månad och gäller från 1 april till sista oktober. - När vi tittat närmare på det föreslagna systemet såg vi att det fick orimliga konsekvenser, säger Canerholm. Men ambitionen är fortfarande att hitta ett system som blir bättre än det nuvarande. De nya avgifterna för småbåtar (utan el) blir 1 012 kronor för båtar upp till två meters bredd, 1 832 för båtar mellan två och två och en halv meter, för nästa halvmeter i bredd 2 067 kronor, och sedan 2 344, 2 775 och slutligen 3 410 kronor för båtar mellan fyra och fyra och en halv meters bredd.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.