Annons

Nya stödtrupper till Red Devils

Tröjor med siffrorna 18:4 har börjat dyka upp i Trelleborgstrakten och i Ystad. Det är Red Devils, Hells Angels supporterklubb som skaffat sig nya stödtrupper och vill visa det på stan.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2007
Red Devils, supportklubb till Hells Angels, har sin klubblokal i Villa Nytorp i Trelleborgs norra utkant sedan några år tillbaka.
Red Devils, supportklubb till Hells Angels, har sin klubblokal i Villa Nytorp i Trelleborgs norra utkant sedan några år tillbaka.Foto: 

- Ibland står det Support your local Red Devils på tröjorna, berättar Dan Bengtsson, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i södra Skåne. Stämningen mellan gängen har också börjat bli lite mer aggressiv.

Red Devils, R är den 18 bokstaven i alfabetet och D den fjärde, är officiell supporterklubb till Hells Angels och har sina lokaler i Villa Nytorp precis norr om Trelleborg. Där har de funnits några år. Klubben har omkring tio fullvärdiga medlemmar och ett antal hangarounds. Samtliga är män mellan 27 och 50 år. Kvinnor har ingen status alls i de här kretsarna utan ses mest som en förströelse.

Annons

- Red Devils håller sig ganska lugna, säger Dan Bengtsson. De syns ute ibland på krogar men uppför sig lugnt. På krogar och nöjesställen har de inte västarna på sig. I flera år har det gått rykten om att Red Devils Trelleborg är på väg att tas upp som fullvärdig medlems-klubb i Hell Angels. Runt om i landet finns ytterligare minst sex Red Devils-klubbar. De kriminella mc-gängen är en starkt hierarkisk värld.

I HA-familjen står naturligtvis Hells Angels överst. Därunder finns Red Devils. Nästa nivå i hackordnin-gen är Red and White Crew. Underst står hangarounds som inte får bära några västar alls. Uppdrag, som HA-medlemmar inte vill utföra, skickas neråt i organisationen. Red and White Crew finns så vitt polisen vet inte i sydvästra Skåne.

- Vi har ingen direkt brottsmisstanke mot Red Devilsmedlemmarna, säger Dan Bengtsson. De har varit med i många år för att komma upp i organisationen. Många av dem lever två liv, ett med familj och legal inkomst, och ett annat i mc-gänget. De nytillkomna stödtrupperna består mest av yngre män med mindre brott i bagaget och som rekryteras lokalt.

- För dem är makt och status viktigast, säger Dan Bengtsson. Pengar kommer i andra hand.

Rent allmänt så ägnar sig de kriminella mc-gängen åt bland annat ekonomiska brott, narkotikabrott, stöld, häleri, olaga alkoholhantering och även handel med diesel.

- En gängmedlem i Göteborg står till och med som registrerad ägare av två tankfartyg, säger Dan Bengtsson.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons