Annons

Nya salongen invigd

Snickarna gick hem bara dagen innan men nu står biografen Grand klar med ytterligare en liten biosalong. Igår invigdes den med filmvisning och mingel.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2009
Foto: 
Ulf Bingsgård (M) kommunalråd, inviger den ombyggda biografen genom att klippa itu en filmremsa och tar tillfället i akt att skämta om filmcensur: "Jag trodde den var nedlagd".
Ulf Bingsgård (M) kommunalråd, inviger den ombyggda biografen genom att klippa itu en filmremsa och tar tillfället i akt att skämta om filmcensur: "Jag trodde den var nedlagd".Foto: 
På onsdagen var det nyinvigning på biografen Grand. Ombyggnaden har pågått sedan i vintras men nu står den nya salongen klar.
På onsdagen var det nyinvigning på biografen Grand. Ombyggnaden har pågått sedan i vintras men nu står den nya salongen klar.Foto: 
Foto: 
Gert och Irene Persson, båda var aktiva i PRO, provsitter den nya salongen. Duken är bara 4,5 gånger 2 meter, mer behövs inte eftersom lokalen är så liten.
Gert och Irene Persson, båda var aktiva i PRO, provsitter den nya salongen. Duken är bara 4,5 gånger 2 meter, mer behövs inte eftersom lokalen är så liten.Foto: 

TRELLEBORG. I entrén står bubbelglasen uppradade, det bjuds på popcorn och här minglar kommunens kulturchef Jörgen Flink, Annika Lindkvist från kulturförvaltningen, Rutger Persson, vd för fastighetsbolaget Östersjöterminalen som är biografens hyresvärd och andra specialinbjudna till onsdagens nyinvigning.

Ulf Hellberg, vd för Videovox som driver biografen sedan tre år tillbaka, säger att det var just detta som var målet när de tog över: Att kunna ha två salonger och därmed bredda filmutbudet för publiken i Trelleborg.

Annons

39 platser finns det i den nya salongen. Här var det tidigare kapprum, berättar Inge Borgström, en av de fyra ägare som för tre år sedan blev utköpta av Videovox.

Han och hans tre kollegor jobbar fortfarande kvar på biografen. Själv tycker Inge Borgström att det bara är roligt att se hur fint det blivit efter ombyggnaden. Tommy Green, en annan av de tidigare ägarna, har lite mer blandade känslor:

– Nu när det blivit så fint skulle vi jag gärna ta över det igen, säger han leende.

Nästa vecka startar Studio Grand upp igen, alltså satsningen på smalare filmer som annars inte skulle ha kommit till Trelleborg, berättar Mathias Rost som är programsättare på Videovox.

I den stora salongen med 201 platser kommer de stora filmerna att visas, Studio Grand ska husera i den lilla salongen. Så framöver ska det finnas flera filmer att välja på varje kväll. Och bli inte förvånad om det dyker upp någon brittisk 30-talsfilm på repertoaren, det är nämligen ett favorittema för Mathias Rost.

Det är inte bara den lilla salongen som är ny, i den stora salen har scenen breddats. Ljudutrustningen är också helt ny.

Invigningen avslutades med förhandsvisning av filmerna Julie & Julie och Young Victoria.

Calle Sandstedt
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons