Nya Rotarypresidenten följer sin fars och farfars fotspår

Trelleborg • Publicerad 4 juli 2005

Trelleborgs Rotaryklubbs nye president Göran Brynell har anor att brås på: både hans far och farfar har tidigare innehaft samma post.

– Ja, hör och häpna! utbrister Göran Brynell. Det är rätt unikt, vad jag förstår.

När lantbrukaren Göran Brynell på Rotarys årsmöte i förra veckan övertog ordförandeklubban av Mats Nilsson, kunde han också plocka fram pärmar som hans far Stig (president 1979–80) och farfar Filip (president 1961–62) använt i ämbetet.

– Nu är jag inte invald av den anledningen. Men jag känner ju till Rotarys arbete genom min fader och det kan ju tänkas att det ger mig en viss fördel jämfört med andra, kommenterar han.

Göran Brynell kommer under sitt år som president att bygga vidare på klubbens anda av nätverkande, välgörenhet och ut-byten som främjar förståelse. Det kommande året blir händelserikt för Rotary. Efter att förra året ha firat den världsomspännande organisationens 100-årsjubileum ska man i år uppmärksamma Trelleborgsklubbens 60-årsjubileum. Dessutom drar det ihop sig till världskonvent i juni 2006, för första gången i Norden och med Malmö-Köpenhamn som värd.

– Man väntar 35000 deltagare från hela världen, berättar Göran Brynell. Och vi har givetvis vår del i det.

– Vi tre klubbar i Trelleborg, plus Skurup, kommer att hålla i ett gemensamt arrangemang. Det blir väl lite sightseeing på Söderslätt och i Smyge, och så samkväm på kvällen.

Lars Thulin

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.