Annons

Nya poliser vill synas mer

Att vara synlig bland allmänheten är polisens viktigaste uppgift. Det anser Victor Gupta och Joakim Söderqvist, två av de senaste tillskotten i närpolisområde Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2010
Foto: 
Victor Gupta och Joakim Söderqvist trivs utmärkt som poliser i Trelleborg med omnejd. De gillar kollegorna och de omväxlande arbetsuppgifterna. "Jag ser fram emot varje arbetsdag" säger Victor Gupta.
Victor Gupta och Joakim Söderqvist trivs utmärkt som poliser i Trelleborg med omnejd. De gillar kollegorna och de omväxlande arbetsuppgifterna. "Jag ser fram emot varje arbetsdag" säger Victor Gupta.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Det är viktigt att vara tillgänglig. Och det märks redan att folk ute på stan har noterat att vi blivit fler. De tycker det är roligt att vi är mer närvarande, säger Victor Gupta.

Victor Gupta och Joakim Söderqvist har tjänstgjort i närpolisområde Söderslätt sedan i juni i fjor. Under den halvårslånga aspiranttiden fick de lära känna området och prova på olika arbetsuppgifter. I december blev de färdiga poliser och ingår numera i yttre tjänst, vilket innebär att de både åker på utryckningar, jobbar med förebyggande verksamhet i exempelvis skolor, samt syns på stan och i så kallade riskmiljöer. De trivs alldeles ypperligt.

Annons

– Jag ser fram emot varje arbetsdag och trivs väldigt bra med kollegorna, säger Victor Gupta och får medhåll av Joakim Söderqvist, som också framhåller de omväxlande arbetsuppgifterna som en trivselfaktor.

– Man vet aldrig vad som väntar under en arbetsdag. Och så träffar man så många olika människor och får se så många olika livsöde. Men man får uppleva mycket roligt också, säger han.

TA skrev i tisdagens tidning om tillskottet på 15 nya poliser i december, något som gjort att arbetsbelastningen på poliskåren i Trelleborg minskat. Victor Gupta och Joakim Söderqvist vet att deras närvaro tas emot med uppskattning av kollegorna.

– De har gått lite på knäna och inte kunnat göra så mycket som de velat eftersom de varit för få. Nu finns det lite mer tid till annat och de kan jobba mer i olika projekt, säger Joakim Söderqvist.

Joakim Söderqvist kommer från Dalarna och gick sin polisutbildning i Umeå. Men han ville söderut och valde Trelleborg för att det är en mindre stad men samtidigt nära till storstaden. Victor Gupta, som bor i Malmö, valde närpolisområde Söderslätt för dess goda rykte. Båda trivs utmärkt, och en tid framöver är de fullt fokuserade på sitt nuvarande arbete i den yttre tjänsten. Sen får de se vad som händer och vad de kan tänka sig att specialisera sig på.

– Man ska nog få en grund att stå på först. Det tar nog tre-fyra år innan man fått den erfarenheten som krävs för att kunna gå vidare, säger Joakim Söderqvist.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons