Annons

Nya och gamla företag möts när efterlängtad mässa återvänder

70 utställare är bokade och årets nyhet – AW-mingel – tros bli en succé. Den 25 maj gör näringslivsmässan comeback i Trelleborg.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2022
Peter Kronström arrangerar näringslivsmässan för första gången sedan pandemin.
Peter Kronström arrangerar näringslivsmässan för första gången sedan pandemin.Foto: Tomas Nyberg

Väntan är över – nu kan näringslivsmässan arrangeras i Trelleborg igen. Även om lite oro finns kvar bland företagarna, menar arrangören Peter Kronström.

– Intresset är stort, men det finns en viss försiktighet. Pandemin är över, men folk blir fortfarande sjuka i covid, säger han.

Annons

Tillsammans med Bert Westerberg har han startat bolaget Tillväxt Trelleborg som ska arrangera företagsevent ihop. Först ut är näringslivsmässan den 25 maj på Parken.

”Det har startats många nya företag och många är intresserade av att vara med.”
Peter Kronström

70 utställare är anmälda, men det finns plats för flera. Under pandemin har Trelleborgs näringsliv vuxit.

– Det har startats många nya företag och många är intresserade av att vara med. Det som är roligt är att även företag från andra kommuner kommer till mässan, säger Peter Kronström.

Nytt för i år är att efter mässan träffas företagarna på en AW. De går helt enkelt från rotundan till Trelleborgssalen där det blir mingel och musikunderhållning.

Det kommer även bli prisutdelning. Tillväxtpriset ska ges till ett företag som visat tillväxt på något sätt. Tydligare kriterier än så är ännu inte fastslagna.

– Tillväxtpriset ska delas ut tillsammans med Trelleborgs kommun och tanken är att våra samarbetspartners ska utse vinnaren. Vi ska snart sätta oss ner och formulera kriterierna för priset, säger han.

Fakta

Näringslivsmässan 2022

När: 25 maj klockan 8-15. Därefter AW från klockan 16.

Var: Parken.

Några programpunkter:

08.30: Frukostföredrag med Magnus Servin från Hönsinge Hantwerksbryggeri.

12.15: Lunchföreläsning med författaren Mattias Edvardsson samt Kuststad 2025.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons