Annons

Nya observationer på Söderslätt

TA får fortfarande tips från personer som tror sig ha sett en varg springa lös på Söderslätt. På tisdagsförmiddagen kom Andreas Persson körande mellan Gislövs by och Södra Åby. Då såg han något vargliknande korsa vägen.
Trelleborg • Publicerad 13 november 2012
En varglik hund fotograferades i lördags längs vägen mellan Klagstorp och Äspö. Hunden saknade halsband och ingen ägare syntes i närheten.
En varglik hund fotograferades i lördags längs vägen mellan Klagstorp och Äspö. Hunden saknade halsband och ingen ägare syntes i närheten.Foto: Foto: Privat

– Den stannade cirka tjugo-trettio meter bort och lunkade sedan vidare, säger han.

Vid middagstid i lördags körde ett par från Anderslöv förbi något som liknade en varg strax söder om Klagstorp längs vägen till Äspö. De lyckades fotografera djuret men var osäkra på om det var en varg eller en hund.

Annons

– Vi tror ju att det är en hund men den hade inget halsband och kom gåendes helt ensam längs vägen, säger kvinnan som vill vara anonym.

Bertil Nilsson på länsstyrelsens rovdjursenhet får se bilden och han bekräftar misstankarna om att det är en hund.

– Den har mycket vitt på sig. Det brukar vargar inte ha och ansiktet ser inte riktigt ut som på en varg. Jag gissar att det är någon form av Siberian husky, säger han.

När TA visar Andreas Persson samma bild är han tydlig med att det inte är samma varelse som han såg på tisdagen.

Madeleine Gripsten
Jenny Isaksson och Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons