Annons

Nya lokaler på gång för polisen

Gummifabriken och Allehandas gamla lokaler i Malmroshuset hör till alternativen, när polisen jagar nya lokaler som ersättning för det mögeldrabbade polishuset i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2002

Polisen lämnade polishuset strax före jul, och medan utryckningsstyrkorna fortfarande jobbar i Trelleborg är poliserna i inre tjänst flyttade till stationerna i Malmö, Vellinge, Ystad och Svedala. Till de kontoren får också trelleborgarna söka sig om de behöver service i stil med förnyelse av passet.

Annons

Ambitionen är att öppna en reception och lokaler för anmälningsupptagning och förhör inom några veckor. Om ett par månader räknar polisen med att åter ha fasta arbetsplatser i Trelleborg för hela den nära 50 man starka poliskåren. Gamla järnvägsstationen. BILD: CLAES NYBERG

Bland de alternativ som sållats fram är Allehandas tidigare lokaler på Algatan lockande för poliserna, men den lösningen erbjuder inte tillräckligt med parkeringsplatser för polisbilarna. Även den gamla järnvägsstationen vid Kontinentgatan har varit aktuell, men där bedömer man att ombyggnader skulle bli nödvändiga.

BILD: CLAES NYBERG

De rymligaste alternativen har Trelleborg AB erbjudit. Två lägen hos "Gummit" kan svälja både polisverksamhet, utrustning och bilparkering: Trebolits gamla kontorsbyggnader vid Ståstorpsgatan och de lokaler intill huvudkontoret vid Johan Kocksgatan/Dunkersgatan, där Posten inrymt brevutbärningen under renoveringen av Postkontoret.

Samtidigt som man letar temporära lösningar framstår det allt klarare att lösningen i det långa loppet förmodligen blir att man bygger ett nytt polishus.

- Det är inga beslut tagna i den frågan, betonar Robert Karlsson på polisens förvaltningsenhet. Men det är svårt att hitta lokaler som precis passar antalet anställda, de bilar vi disponerar och lagerlokaler för hittegods. Man får ju en bättre lösning med ett nytt hus. Det behöver inte bli dyrare än att hyra heller.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons