Annons

Nya lokaler lyft för tullen

Tullens nya lokaler i Trelleborg, som gör det enklare att lossa och kolla lasterna på trailerbilar, har börjat ge utdelning.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2003

De senaste veckorna har tre större partier smuggelsprit fastnat i nätet, och på tisdagen anhölls två män misstänka för smuggling. De två männen, 33 respektive 45 år gamla, anlände i en lastbil på vars flak fanns inte bara legalt gods utan också totalt 584 liter sprit. Fallet har många likheter med de två andra fall som avslöjats. - Det är samma sorts flaskor och samma kvantiteter, som ger de lägsta straffen, säger Lars Nilsson, tullkontrollchef i Trelleborg. Det är också samma sorts förpackningar, som är de lättaste att sälja. I det aktuella fallet handlade det om cirka 1000 flaskor whisky av billigare sort. Farhågorna om att det förekommer mycket beställningsverksamhet via lastbilarna har besannats, anser tullchefen. - Ingen privatperson beställer så mycket av samma whiskysort, menar Lars Nilsson, som överlämnat till tullkriminalen att hitta beställarna av det beslagtagna partiet. - Detta sker i organiserad form, misstänker han. Man har fått i uppdrag i utlandet att transportera en pall sprit.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons