Annons

Nya lokaler för hjärt och lungsjuka

På tisdagen invigdes de nya lokaler som Hjärt och Lungsjukas förening Trelleborg-Vellinge-Svedala hädanefter driver sin verksamhet i. Tidigare har föreningen hållit till i mörka lokaler på Nygatan, men nu flyttar man alltså till en ljusare lägenhet på Järnvägsgatan 5.
Trelleborg • Publicerad 15 januari 2002

Kommunalrådet Egil Ahl (s) och förbundsstyrelseledamoten för Hjärt och Lungsjukas riksförening Stig Andersson klippte bandet. BILD: TOMAS NYBERG

Annons

- Positiviteten är redan klar här. Det är inte någon som har besökt våra nya lokaler som har varit negativ. Tvärtom, så säger många att det känns som att man kommer hem, säger Lars- Eric Brandt, ordförande i Hjärt och Lungsjukas förening Trelleborg-Vellinge-Svedala.

Kommunalrådet Egil Ahl (s) invigde lokalerna genom att klippte bandet tillsammans med förbundsstyrelseledamoten för Hjärt och Lungsjukas riksförening Stig Andersson.

Lokalföreningen har i många år drivit verksamhet där exempelvis stresshantering och kostutbildning ingår. Man kommer fortsättningsvis att bedriva ytterligare verksamhet i förebyggande syfte, exempelvis fysisk aktivitet.

- Vi kommer att satsa mer på motionsaktiviteter som boule och stavgång, säger Lars-Eric Brandt.

Lokalernas öppettider är ännu inte helt klara, men på tisdagar och fredagar finns ett café mellan klockan 10.00 och 12.00.

- Målsättningen är att vi ska ha öppet alla vardagar. I framtiden vill vi även ha en jourtelefon så att man kan nå oss även på helgerna. Vi finns alltid tillgängliga på ett eller annat sätt, säger Lars-Eric Brandt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons