Nya lägenheter ska lindra bostadsbrist

Ett hyreshus med fem till sju våningar kan vara på väg att byggas på Östergatan 10, där TBS Bilkonsult har sin verkstad.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2009
Foto: 
Här kan huset ligga. På tomten där TBS Bilkonsult ligger vill Bunkeflo Fastigheter AB bygga ett lägenhetshus på mellan fem och sju våningar.
Här kan huset ligga. På tomten där TBS Bilkonsult ligger vill Bunkeflo Fastigheter AB bygga ett lägenhetshus på mellan fem och sju våningar.Foto: 

TRELLEBORG. Fastighetsägaren Bunkeflo Fastigheter AB har lämnat in en ansökan om att ändra detaljplanen för att möjliggöra ett lägenhetshus på mellan fem och sju våningar. Enligt ansökan vill fastighetsägaren i så fall ta bort bilverkstaden som funnits på tomten i många år och som ligger bakom Odd Fellowlokalen.

Bunkeflo Fastigheter hyr redan ut ett 25-tal lägenheter på Östergatan och Liljeborgsgatan. Enligt Rolf Björkstrand på fastighetsbolaget finns det ett konstant sug efter lägenheter i hans hyreshus, och det är därför han vill bygga ett hus till.

– Det är massvis med människor som ringer varje dag och vi kan inte erbjuda alla lägenheter. Vi får förfrågningar från alla grupper, både gamla och unga, säger Rolf Björkstrand.

Björkstrand tror att en förtätning av bebyggelsen i centrum är ett bra alternativ till villabyggnation och hjälper till att hålla centrum levande. Han tycker också att läget torde vara attraktivt med tanke på en framtida pågatågsförbindelse. Men han vill gärna tona ner projektet.

– Vi är i ett spekulationsläge för tillfället och detta är bara ett sätt att reka läget. Även om vi får till en planändring är det inte säkert att vi bygger. Planeringen kan ta ett par år och då kan mycket förändras, räntan kanske är dubbelt så hög då, säger Rolf Björkstrand.

Gustav Svensson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.