Annons

Nya kvalitetsmål för vård och omsorg

Vård- och omsorgsnämnden har beslutat om nya mål för verksamheten 2011. I stort går målen ut på att minst 80 procent av vårdtagarna ska vara nöjda och minst 80 procent av personalen ska känna delaktighet, engagemang och vara stolta över sin arbetsprestation.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2010
Vård- och omsorgsnämnden har beslutat om nya mål för verksamheten 2011. I stort går målen ut på att minst 80 procent av vårdtagarna ska vara nöjda och minst 80 procent av personalen ska känna delaktighet, engagemang och vara stolta över sin arbetsprestation. OBS. Bilden är en genrebild.
Vård- och omsorgsnämnden har beslutat om nya mål för verksamheten 2011. I stort går målen ut på att minst 80 procent av vårdtagarna ska vara nöjda och minst 80 procent av personalen ska känna delaktighet, engagemang och vara stolta över sin arbetsprestation. OBS. Bilden är en genrebild.Foto: 

Målen kan ses som en sänkning från tidigare mål där man angett att minst nio av tio ska vara nöjda med serviceinsatser och vård. Men enligt Marianne Ohrlander (M), förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden handlar det snarare om att sätta realistiska mål och att följa upp målen bättre.

– Tidigare har vi haft högre mål men de har vi aldrig uppnått. Det har bara varit en pappersprodukt och inte blivit utvärderat på rätt sätt. Man ska inte heller ställa krav som inte går att genomföra, säger hon.

Annons

Enligt Statistiska centralbyråns, SCBs så kallade Nöjd-kund-index har 67 procent av brukarna eller vårdtagarna i Trelleborg varit nöjda med kommunens serviceinsatser jämfört med 72 procent i genomsnitt i Skåne. Även här hoppas nämnden på att kvalitetsarbete ska ge bättre resultat för Trelleborg.

– Vi tycker ju att där är ganska mycket att jobba med. Men vi känner stort förtroende för att detta ska stärka chefer att jobba annorlunda med sin personal, säger Marianne Ohrlander (M).

För personalen har man tidigare inte definierat stolthet över arbetsprestationen i de angivna målen.

– Vi har mätt delaktighet och engagemang. Att vara stolt är något annat, säger Cathrine Eriksson, biträdande socialchef.

Marianne Ohrlander tycker att många som är anställda inom vård- och omsorg behöver stärkas i sin syn på sitt egna arbete.

– Det är ett mycket viktigt arbete de utför. De måste få känna sig delaktiga i beslut på sin arbetsplats och ha en klar och tydlig ledning. Man måste ha en klar uppfattning om vad ens arbete består av, säger hon.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons