Annons

Nya krav på bredare E6

En malmöbo skriver till kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahl (s) och ger sitt stöd till utbyggnaden av E6. Med i brevet finns en skrivelse som malmöbon skickat till Vägverket där han kräver att E6 byggs ut till fullvärdig motorväg.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2002

Vad han framför allt vänder sig emot är att vägrenarna, enligt malmöbons uppgifter, endast blir en halv meter breda. - Nog tycker man att det är snålt tilltaget under beaktande att vägen byggs för 110 kilometer i timmen, skriver malmöbon. I sin skrivelse till Vägverket pekar han på att godstrafiken via hamnen i Trelleborg beräknas öka även framöver. Den största faran som malmöbon ser med de smala vägrenarna är vid de tillfällen då någon bil av någon orsak måste stanna på vägen och på grund av de smala vägrenarna tvingas stå delvis ute i körbanan. - Eftersom det här handlar om Europaväg tycker jag man utöver trafiksäkerhetstänkandet bör bjuda till lite extra vad gäller standard, skriver malmöbon i sin skrivelse. I brevet till Egil Ahl skriver malmöbon att även om förslaget till utbyggnad av E6 ger en stor förbättring när det gäller trafiksäkerheten bör E6 mellan Trelleborg och Vellinge byggas ut till samma standard som andra delar av E6. - Alltså normal motorvägsstandard varken mer eller mindre, skriver malmöbon till Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons