Annons

Nya jobbet inget hundgöra för Isabelle

20-åriga Isabelle Jensen från Trelleborg behövde inte vara arbetslös många veckor innan hon fick jobb på hundpensionatet i Håslöv.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2007
För Isabelle Jensen är jobbet på hundpensionatet i Håslöv perfekt. "Jag får träffa många människor och arbeta med hundar". BILD: CLAES NYBERG
För Isabelle Jensen är jobbet på hundpensionatet i Håslöv perfekt. "Jag får träffa många människor och arbeta med hundar". BILD: CLAES NYBERGFoto: 

– Jag fick först praktik i september förra året, sedan blev jag fast anställd på 75 procent i februari, säger Isabelle Jensen.

Efter att Isabelle tog studenten förra året sommarjobbade hon på fiskrökeriet i Smygehamn. Med hösten kom arbetslösheten och Isabelle Jensen började söka jobb. Hon gick först kurser i jobbsökning och lärde sig skriva ansökningar på arbetsförmedlingen.

Annons

– Personalen låg på hela tiden och pushade mig att söka jobb. Det tycker jag är bra, säger Isabelle Jensen som hann smaka på livet som arbetslös. Det var inget hon gillade.

– Det är inte kul att vara arbetslös, det är tråkigt att gå hemma utan att ha något att göra, säger Isabelle Jensen.

Efter kurserna fick Isabelle erbjudande att göra ungdomspraktik på hundpensionatet i Håslöv. Hon var inte sen att nappa. Jobbet på hundpensionatet passar henne perfekt. Hon vill bli hundförare inom polisen och därför är erfarenheten av att jobba med hundar nyttig.

Till hösten har Isabelle Jensen sökt till en polisförberedande utbildning i Östra Grevie. Hon är målmedveten och kommer hon in på polishögskolan framöver kommer hon att ta chansen.

Under tiden är Isabelle Jensen gärna kvar på pensionatet. Hon trivs utmärkt på sin arbetsplats.

– Jag får träffa många människor och arbeta med hundar. Det är precis det jag vill göra i framtiden, säger hon.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons