Annons

Nya inbrott i Trelleborg

Många bostadsinbrott sker i villor. Men inte heller i sin lägenhet på andra våningen går man säker för inbrottstjuvar. Senast i helgen tog sig en tjuv in i en bostad via balkongdörren.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2003

Hyresgästen låg och sov under inbrottet och upptäckte intrånget först när han vaknade på morgonen. Då var plånboken och mobiltelefonen borta. Den tekniska undersökningen får nu utvisa om gärningsmannen kan spåras. - Man ska tänka på att stänga dörrar och fönster till balkongen på natten, uppmanar kriminalkommissarie Michael Mattsson på Trellborgspolisen. Allehanda har tidigare skrivit om att bostadsinbrotten ökat med 70 procent i år jämfört med i fjor. Michael Mattsson tror inte att trenden vänder under sommarhalvåret. - Som det sett ut tidigare år brukar inbrott via balkongen öka under sommaren, säger han. Lägenheten som fick påhälsning i helgen ligger på Hallasvängen i. Tidigare har i synnerhet Knäckekärr och Granlunda drabbats av många inbrott, men nu ser det alltså ut som att hela Trelleborg är osäkert. Under helgen fick även en barnfamilj på Granlundagatan ovälkommet besök nattetid. Familjen vaknade av att någon stod utanför och försökte bryta upp dörrlåset. När en familjemedlem då skrek blev tjuven dock rädd och flydde. Ett liknande inbrottsförsök skedde i onsdags på Klörupsvägen. Även i detta fall väcktes familjen av att tjuven försökte bryta sig in. Att polisen härom veckan grep en av de misstänkta inbrottstjuvarna i Trelleborg verkar inte ha fått den inverkan på brottsstatistiken som man önskat.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons