Nya hyresrätter byggs i Trelleborg

Byggandet av två femvåningshus på fastigheten Beckasinen på Engelbrektsgatan har fått klartecken av kommunen. I tisdags beslutade byggnadsnämnden att ge Skanska bygglov och snart tas det första spadtaget.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2004

- Vi räknar med en byggstart inom två månader, säger Thomas Heinegård, projektutvecklare på Skanska som äger fastigheten.

De två femvåningshusen ska rymma sammanlagt 44 hyreslägenheter fördelade på treor, tvåor och ettor.

Treorna blir 70 kvadratmeter stora och får en hyra på omkring 6 100 kronor. Tvåorna blir på 58 kvadratmeter och kommer att kosta omkring 5 100 i månaden och ettorna på 40 kvadrat kommer att kosta 3 500 kronor.

- Målgruppen är i första hand de som i dag har äldre villor i Trelleborgs kommun och vill ha ett bekvämare boende, säger Thomas Heinegård, men påpekar att det inte rör sig om ett seniorboende utan att man även vänder sig till en bredare allmänhet.

Tack vare att storleken på lägenheterna hålls under 70 kvadratmeter och att hyrorna hålls nere kommer Skanska att få investeringsbidrag för projektet från statliga Boverket. Skanska står själv för bygget men vem som ska äga fastigheterna är oklart.

- Det pågår diskussioner om det. Men vi kommer förr eller senare att sälja fastigheterna, säger Thomas Heinegård.

Fastigheten Beckasinen 6 hamnade i Skanskas ägo 1997 efter en bytesaffär med kommunen. Fastigheten har stått tom sedan den gamla tennishallen revs 1993.

- Vi har kontinuerligt försökt hitta exploateringsmöjligheter på fastigheten. Det är ju ett utmärkt bostadsläge i Trelleborg, säger Thomas Heinegård.

Att bygget nu blir av ser Tomas Heinegård som en följd av flera faktorer. Dels är bostadsmarknaden mer prioriterad inom företaget än den var under slutet av 90-talet. Dels visar Trelleborg upp en positiv befolkningsutveckling och samtidigt en brist på bostäder menar Thomas Heinegård.

Byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson (s) tycker det är bra att bygget blir av.

- Det är positivt att det här centrala läget nu bebyggs, säger Kjell Nilsson.

De nya husen på Engelbrektsgatan ska stå inflyttningsklara under sommaren 2005.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.