Annons

Nya förhör i utdragen undersökning

Utredningen av skottlossningen på Ehrenbuschgatan i oktober har dragit ut på tiden, och den tekniska utredningen är fortfarande inte helt färdig. Men efter sportlovet kommer förhören med målsäganden att återupptas.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2018
Arkivbild från skottlossningen i Trelleborg förra året.
Arkivbild från skottlossningen i Trelleborg förra året.Foto: Casper Johansson

Skottlossningen på Ehrenbuschgatan ägde rum på kvällen den 12 oktober förra året, och utredningen har dragit ut på tiden.

– Det gör tyvärr det när det handlar om saker som ligger hos Nationellt forensiskt center, NFC. Det här är en skottlossning mitt inne i ett bostadsområde i centrala Trelleborg, så det har självklart hög prioritet, säger åklagaren Kristina Wedelsbäck.

Annons

Det sista analysresultat som man väntar på från NFC är avståndsbedömningen på skotten, som Kristina Wedelsbäck hoppas kommer vara klar snart.

– Det rör sig förmodligen om mer än en gärningsman, och vi vet inte vem som gjort vad. De målsägande har inte kunnat berätta vad som hänt ordentligt i tidigare förhör, så vi hoppas på den tekniska bevisningen, säger hon.

I november beskrev utredningschef Ann-Christine Sjöbeck att målsägandens knappa uppgifter gjorde att utredningen drog ut på tiden.

Förhoppningen var att den tekniska undersökningen i stället skulle leda utredningen framåt. Flera månader senare har delar av analyssvaren kommit.

– Vi har fått lite material från den tekniska undersökningen och vi ska höra målsäganden igen i nästa vecka utifrån detta, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Vad analysen visar vill Ann-Chrstine Sjöbeck inte gå närmare inpå i nuläget. Att det dröjt flera månader att få rättsmedicinska svar beror på att ärendet prioriterades ner när den misstänkte skytten släpptes tidigare i år.

Josefine SidhuSkicka e-post
Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons