Annons

Nya butiker ser ljust på framtiden

Butikerna på västra sidan av Algatan kommer och går. Igenbomningar varvas med nyetableringar. På kort tid har ett antal nya butiker startats och ägarna ser ljust på framtiden.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2005
Rovan Delija har ytterligare skrädderi i Skurup. Man får slita för att få en inkomst, säger han.
Rovan Delija har ytterligare skrädderi i Skurup. Man får slita för att få en inkomst, säger han.Foto: 
I en lokal som tidigare hyste ett nu nedlagt skrädderi har Rovan Delija öppnat ett nytt. Det har varit glest mellan kunderna sedan starten men Rovan Delija tror ändå på framtiden. Bild. Tomas Nyberg
I en lokal som tidigare hyste ett nu nedlagt skrädderi har Rovan Delija öppnat ett nytt. Det har varit glest mellan kunderna sedan starten men Rovan Delija tror ändå på framtiden. Bild. Tomas NybergFoto: 

Gert Rosenquist, ordförande för Handelsklubben i Trelleborg, tror att den västra delen av Algatan är ett område där butiker ofta stannar en kort tid för att senare söka bättre läge.

– Det finns en tendens när det gäller det området. När man får en chans söker man sig mot centrum, säger Gert Rosenquist som är ordförande för Handelsklubben i Trelleborg och fortsätter:

Annons

– Men jag är inte orolig för den delen av Algatan. Så länge det kommer nya butiker och fyller på är det ingen fara, säger han.

Sedan några veckor tillbaka driver Rovin Delija ett skrädderi på Algatan. Han kallar det Artur efter sin tolvårige son. Skrädderiet är en systerverksamhet till hans ursprungliga skrädderi i Skurup. Sedan starten har det varit glest mellan kunderna men Rovin Delija är ändå positiv.

– Trelleborg behöver en skräddare. Men det är för tidigt att säga hur det kommer att gå, säger han.

För att hinna med att driva två skrädderier jobbar Rovin Delijas fru med att ta upp beställningar i Skurup om dagarna när Rovin är i Trelleborg. På kvällarna får han arbeta med beställningarna från Skurup.

– Om man vill ha en inkomst får man slita, säger han. Strax bredvid skrädderiet ligger en annan nyetablering. För två veckor sedan startade Ingrid Malmström och Gerd Lövgren en textilbutik i Trelleborg. De bor i Hötofta respektive Malmö men bestämde sig ändå för att välja Trelleborg som verksamhetsort.

– Jag visste att vi behövdes i Trelleborg. Det finns andra textilbutiker men ingen som säljer modetyger, säger Ingrid Malmström.

Hon tror att många mindre butiker överskattar fördelen av att befinna sig i det absoluta centrum.

– Här utanför går det jättebra att parkera och det tror jag många missar. Jag känner mer för den här sidan av stan, säger hon.

Tvärs över gatan finns det en butik som säljer kaffe, te och choklad. Bosse Lindvall som bor i Skurup startade affären för fyra månader sedan och den första perioden har varit lite si och så. Verksamheten gick bra fram till julhandeln men sedan troppade kunderna av. Bosse Lindvall hoppas att det kommer att vända.

– Trelleborg är ju en sommarstad och blir dubbelt så stor om sommaren, säger han. Också Bosse Lindvall ser fördelarna med att parkeringsmöjligheterna är bra en bit utanför centrum. Men det var inte den främsta anledningen till att han valde just den här lokalen.

Annons

– När man har kaffe, te och choklad i butiken vill man inte ligga på solsidan, säger han och skrattar.

Bosse Lindvall driver vid sidan om en firma som besiktigar ventilationsanläggningar. Kaffebutiken går än så länge inte med vinst men målet är att lägga ner ventilationsbesiktningen och sedan satsa all tid på kaffet.

Paul Torstensson

0410-54569

redaktionen.ta@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons