Annons

Nya butiker in på Valen

Ytterligare 15-20 nya butiker och en förnyelse både in- och utvändigt. Nu är det snart klart hur det ska se ut på Valen efter att Coop flyttat ut.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2005

I somras stängde Coop sin butik på Valen. Sedan dess har det varit oklart vem eller vilka som tar över butiksytan på köpcentret och ännu är inte förhandlingarna mellan fastighetsförvaltaren Jones Lang LaSalle och Coop färdiga. Hyresavtalet med Coop löper även över nästa år och diskussionerna har bland annat rört hur länge företaget ska betala hyra.

– Coop flyttade lite tidigare än avtalat men där är vi överens nu. Det är bara de sista bitarna kvar i ett uppgörelseavtal, säger Per Karlsson på Jones Lang LaSalle.

Annons

Per Johansson, vd för Trelleborgs kommuns utvecklings AB, anser att förhandlingarna dragit ut på tiden och har tagit upp frågan med både Coop och Jones Lang LaSalle.

– Jag har fått uppgifter om att det varit ett sort intresse för lokalerna från olika detaljhandlare. Detta är en fråga av stor vikt för handeln i city i stort och den borde redan varit löst, menar Per Johansson.

Per Karlsson på Jones Lang LaSalle anser däremot inte att processen tagit längre tid än brukligt.

– Det tycker jag inte. Det brukar ta den här tiden, säger Per Karlsson. Men nu börjar bilden av ett nytt Valen att ta form. Inga avtal är ännu undertecknade men enligt Per Karlsson kommer de första att vara klara om ett par veckor.

– Det rör sig om 15-20 butiker till som ska in på Valen, säger Per Karlsson.

Butikerna har olika inriktning men enligt Per Karlsson rör det sig till största delen om klädaffärer. Vilka butiker det rör sig om vill han inte gå närmare in på förrän avtalen är undertecknade.

– I princip är de som tas in uteslutande butiker som inte är representerade i Trelleborg i dag, säger Per Karlsson.

De nya butikerna kommer inte bara att ta i anspråk Coops gamla butiksyta. Både Valens ovanvåning och källaren kommer att användas för att få plats med alla nya affärer. Här måste man genomföra en del ombyggnader och det gäller även fastighetens yttre.

– Det kommer att göras en allmän uppfräschning av både fasad och entré, säger Per Karlsson.

Efterhand som lokalerna står färdiga kommer de nya butikerna att kunna flytta in på Valen.

Annons

– Siktet är inställt på att allt ska vara färdigt under hösten 2006, säger Per Karlsson.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons