Annons

Nya bostäder i Skateholm

Trelleborg • Publicerad 1 mars 2005
Det finns planer på att bebygga ett 10 000 kvadratmeter stort område i Skateholm. Bild: morten Rosenberg
Det finns planer på att bebygga ett 10 000 kvadratmeter stort område i Skateholm. Bild: morten RosenbergFoto: 

Det ska byggas nya bostäder i Skateholm, två mil öster om Trelleborg. På ett 10 000 kvadratmeter stort område planeras ett antal villor uppföras, avsedda för boende året runt.

– Vi hoppas att det kan bli i alla fall 8-10 villor. I dagsläget går det inte att säga hur stora de kommer att bli. Men jag gissar på runt 150 kvadratmeter, säger Arvid Melander som är delägare av området.

Annons

Marken ligger intill Skateholmsån och strax norr om Beddinge strandväg några hundra meter från havet.

– Vi hade gärna börjat bygga redan nu. Men först måste det bestämmas var det ska gå vägar för sophämtning och brandkårsfordon, och var parkeringsplatser ska vara placerade, säger Arvid Melander.

Dessutom ska riksantikvarieämbetet i Lund titta på området för att se om det krävs en arkeologisk utredning av det.

Arvid Melanders förhoppning är att inflyttning ska kunna ske inom ett år eller två.

– Jag kan inte svara på exakt vad för typ av hus det blir. Vi bygger på beställning. Alltså är det kunden som bestämmer. Men tomterna kommer att vara minst 800 kvadratmeter stora, förklarar Arvid Melander.

Morten Rosenberg

SKATEHOLM
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons