Annons

Nya bostäder byggs i Trelleborg

Ett flerfamiljshus i Trelleborg med plats för 44 lägenheter. Det kan bli verklighet redan till hösten, förutsatt att byggherren Skanska får bygglov.
Trelleborg • Publicerad 6 juli 2004

Ansökan om bygglov gäller ett femvåningshus på tomten där det tidigare låg en tennishall, det vill säga i hörnan Engelbrektsgatan/Hesekillegatan, som ligger i linje med Liljeborgsgatan. - Behovet av nya bostäder i Trelleborg är stort. Därför väljer vi att göra en satsning i närheten av centrum, säger Thomas Heinegård, projektledare på Skanska. Det tilltänkta huset ska inrymma lägenheter alltifrån enrummare till trerumslägenheter. Än så länge är det inte avgjort när byggnaden kan påbörjas. Det beror på hur byggnadsnämnden tar ställning till bygglovet och när det slutligen fattas. - Får vi bygglov redan i augusti kan vi med säkerhet vara igång med husbygget redan till hösten, fortsätter Thomas Heinegård. Den totala byggytan, om man räknar med samtliga fem våningsplan, blir 668 kvadratmeter. Huset ska byggas i tegel och yttertaket ska enligt beskrivningen utgöras av betongpannor. Stadsbyggnadschefen Stefan Ferm ser positivt på initiativet att bygga på den aktuella tomten, men har ännu inte tagit del av den inkomna ansökan. - Nu ska ärendet prövas i byggnadsnämnden så fort vi gjort en utredning på kontoret. Går allt enligt planerna kan det avgöras vid nämndens sammanträde i augusti, säger Stefan Ferm. Han ser positivt på den mark som nu är på väg att bebyggas. - Det är fint läge och med tanke på att det finns ganska stor efterfrågan efter fler bostäder är det här projektet välkommet, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons