Annons

Ny vd i Trelleborg AB

Trelleborg AB: s styrelse har utsett Peter Nilsson till ny vd och koncernchef. Han efterträder Fredrik Arp som lämnar Trelleborg efter nära sju år som vd.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2005
Trelleborg AB: s nye vd Peter Nilsson tillträder sin nya befattning den 1 oktober. Bild: Claes Nyberg
Trelleborg AB: s nye vd Peter Nilsson tillträder sin nya befattning den 1 oktober. Bild: Claes NybergFoto: 

Peter Nilsson har arbetat på olika positioner inom koncernen under tio år. För närvarande är han chef för affärsområdet Trelleborg Engineering Systems. Sedan 2003 har han också suttit i koncernledningen. Den 1 oktober tillträder han sin nya position.

– Det ska bli skoj. Jag är en tävlingsmänniska och tycker om att skapa resultat. Jag har en marknadsinriktad syn och hoppas jag kan föra det vidare inom Trelleborg, säger Peter Nilsson.

Annons

Och tävlingsmänniskan Peter Nilsson har ett förflutet som handbollspelare på elitnivå. Mellan 1987 och 1991 spelade han för Linköpingsklubben Saab i elitserien. Tävlingsinstinkten har han användning för även i näringslivet.

– Jag vill att det ska hända saker. Jag är resultatdriven, säger han

Trelleborgs AB: s ordförande Anders Narvinger kommenterar utnämningen med att Peter Nilsson är rätt person att utveckla Trelleborgskoncernen vidare. I ett pressmeddelande hänvisar Narvinger bland annat till Peter Nilssons internationella erfarenheter och hans "förmåga att omsätta applikationskunnande och kundbehov till tillväxt".

Men Peter Nilsson tror inte att några större förändringar kommer att inträffa vid hans tillträde.

– Jag har ingen avvikande vision mot vad vi aviserat tidigare. Jag tycker vi har en bra struktur. Utifrån vad jag vet i dag ser jag inte att några större förändringar är nödvändiga, säger Peter Nilsson.

Under tiden fram till tillträdet kommer han att lära sig mer om företaget och sätta sig in i det som den nya tjänsten kräver. Samtidigt fortsätter han med sin gamla tjänst som chef för Trelleborg Engineering Systems.

Det är med blandade känslor han lämnar den befattningen.

– Jag har varit väldigt glad för det jag jobbat med men det är roligt att jag får förtroende, säger Peter Nilsson.

Känner du dig färdig med din gamla befattning?

– Nej, det gör jag inte. Om jag någon gång i framtiden byter jobb igen så hoppas jag att jag inte känner mig färdig då heller, säger Peter Nilsson.

Paul Torstensson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons