Ny vargobservation i Smyge

På tisdagskvällen uppges en varg återigen ha observerats i Smygehamn. ”Den var rätt så stor. Klart större än en schäfer”, säger Mikael Roos som mötte vargen när han rastade hunden vid halv nio på kvällen.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2012

Hans hund stelnade plötsligt till och precis efteråt såg han vargen komma springandes söder om Granats väg. Strax efter kom en granne körandes på Ängavägen där vargen svängde norrut.

– Jag såg den tydligt i ljuskäglorna från hans bil, säger Mikael Roos.

Grannen i sin tur kontaktade länsstyrelsen vars miljöhandläggare var ute på onsdagen för att leta efter vargspår. Några sådana fann de däremot inte utan bara spår efter räv.

– Det är klart häftigt att ha sett en varg men lite kusligt är det samtidigt. Nu blir det bara korta rundor med hunden här i området, säger Mikael Roos som konstaterar att det i Smygehamn finns flera dungar där vargen har möjlighet att gömma sig.

– Och här är säkert mycket mums för en varg också. Det finns ju många får häromkring.

Tror du dig ha sett vargen? Hör av dig: red@trelleborgsallehanda.se

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.