Annons

Ny ungdomsorganisation vill locka nya medlemmar.

I våras bildades en lokalavdelning till organisationen Ungdom mot rasism i Trelleborg. Nu går de ut för att dra uppmärksamhet till frågor som rör jämställdhet och människors lika värde. Samtidigt hoppas de locka till sig fler medlemmar bland Trelleborgs ungdomar.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2004

Det första arrangemanget blir en musikgala med lokala band i Stadsparken den fjärde augusti. - Det finns en hel del främlingsfientlighet här i Trelleborg, säger en av de nuvarande medlemmarna, Sarah Josefsson. vi-och-dom-känsla. - Många upplever en vi-och-dom-känsla. Centrum är skilt från till exempel Fagerängen. På det här sättet kan vi öka intresset och få folk att ta aktiv ställning i frågan, fortsätter Mia Engström. Under Torsdagskvällen träffades de i bibliotekets lokaler, eftersom Gasverket har sommarstängt, för att informera banden om musikgalan. Hittills är banden Thumblin, Racing Fevers, S.A.D, Queen Rockets, The Ear och The Precious. Som huvudband uppträder Social Service. - Vi kontaktade dom eller så kontaktade de oss och ville vara med, säger Sarah Josefsson. - Eftersom vi är musikintresserade tycker vi detta är ett bra sätt att nå ut, fortsätter hon. Under hösten kommer organisationen fortsätta arbeta med information ute i Trelleborgs skolor och få folk att prata mer om främlingsfientlighet. - Vi vill ju också väcka en debatt för de som inte håller med oss i frågorna, säger Mia Engström.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons